Adfærdsbehandling / Typiske adfærdsproblemer hos hunden
Hvad er et adfærsproblem?
 

Når vi deler hjem med hunden deler vi også hjem med dens grundlæggende naturlige behov og instinktive adfærd. Nogle gange passer denne adfærd bare ikke ind i vores hverdag, og så bliver den til problematisk adfærd, selvom den set fra hundens side er helt naturlig og normal!

 

 Typisk eksempler på problemadfærd hos hunden er:

-       Hunden trækker i snoren.

-       Hunden gør så meget at naboerne er begyndt at klage.

-       Hunden kommer ikke når der bliver kaldt på den.

-       Hunden er bange for at være alene hjemme.

-       Hunden knurrer over sin mad. 

 

Mange af disse eksempler er adfærd der fra hundens side virker helt naturlig i de omgivelser det nu engang er havnet i. Mens ejeren bliver mere og mere frustreret og bare ikke forstår hvorfor hunden ikke vil holde op med denne adfærd når de nu igen og igen har fortalt det at det er forkert!

 

Gennem forståelsen af hundens naturlige behov og hvordan disse passer ind i den hverdag hunden er placeret i vil en adfærdskonsulent give dig råd og vejledning i hvordan du kan prøve at ændre de problematiske mønstre til mere acceptabel adfærd. Dette vil oftest inkludere et trænings program, samt ændring af rutiner i hverdagen. Som sådan er ændring af problematisk adfærd hos en hund ikke noget der sker 'over-night' men derimod noget der ofte kræver meget tid og energi af dig. Til gengæld er det jo ofte sjovt at træne og aktivere sin hund, og desuden vil du på langt sigt få et bedre forhold til din hund hvis frustrationen over problemadfærden ophører.

 
Ayoe Hoff | la22 0pu Ambleside  | Phone: 07547610004 | ayoe.of@gmail.com